'IK BEN', de betekenis

Er zijn twee zonnetekens in de Tzolkin die beide in Maya taal de twee Nederlandstalige woorden ‘IK’ en ‘BEN’ als naam hebben. In Maya taal is ‘IK’ de naam voor het zonneteken witte wind en ‘BEN’ de naam voor het zonneteken rode hemelwandelaar. De kwaliteit van de witte wind heeft alles te maken met communicatie en dan vooral de communicatie die rechtstreeks vanuit je hart komt. De witte wind laat je ervaren dat je enige waarheid, de waarheid is, die vanuit je innerlijk komt. De kwaliteit van het zonneteken rode hemelwandelaar geeft je de energie om moedig je weg te vinden en het leven als een groot avontuur te zien. Ons ms. 'IK BEN' draagt de energie van beide kwaliteiten in zich. Te communiceren vanuit je hart en moed te hebben om alles wat je op je pad tegenkomt met volle overgave aan te gaan.

Alleen in de Nederlandse taal kunnen beide Maya woorden tot één begrip worden samengebracht. 'IK BEN' is het  Goddelijke in jezelf, je werkelijke zijn. Het is dat deel van jezelf waarmee je met de universele energie bent verbonden. Aan boord mag je deze verbinding nog meer ervaren.

Water

Water is de katalysator om je innerlijke kracht tot uitdrukking te brengen. Water brengt al je kiemkracht tot leven. Door water groei je en ben je instaat om je werkelijke zijn tot uitdrukking te brengen. Water is het element dat je nodig hebt voor je eigen groei en ontwikkeling.

Door het water op te gaan creëer je voor jezelf ruimte. Het doel is om op de 'IK BEN' en met behulp van de Tzolkin bij je werkelijke zijn, je essentie te komen en deze in alle rust te ervaren. Door de inzichten die je krijgt ben je instaat je eigen innerlijke grenzen te verleggen.